fbpx

Kelderwaterdicht.nl

Van binnenuit uw kelder waterdicht maken

De specialisten van Kelderwaterdicht.nl maken uw betonnen of gemetselde kelder of souterrain in de meeste gevallen van binnenuit waterdicht. Wij bieden innovatieve en duurzame oplossingen, met bewezen resultaat.

Het waterdicht maken van uw gemetselde kelder

Heeft u gemetselde muren in uw vochtige kelder? Dan verwijderen onze experts de oude afwerklaag, waarna de muren vanaf de binnenzijde volvlakkig onder hoge druk worden geïnjecteerd. Hierdoor ontstaat er een integrale bescherming rond de buitenkant van de kelder. Verplaatsing van de lekkage wordt hiermee voorkomen. Als de vloer tot de bestaande constructie behoort, wordt tevens de wand-vloeraansluiting vanaf de muur onder hoge druk geïnjecteerd. Is uw vloer later gestort? Dan injecteren wij deze vanaf de wand. Kelderwaterdicht.nl garandeert een waterdicht resultaat, zonder klachten achteraf.

Profiteer van de vele voordelen van een geïnjecteerde muur

Een door Kelderwaterdicht.nl van binnenuit geïnjecteerde muur van metselwerk neemt geen vocht meer op. De kelder droogt op. U heeft geen last meer van lekkage, schimmelvorming of muffe lucht. Deze innovatieve behandelmethode biedt echter nog meer voordelen.

De constructie hoeft niet te worden afgegraven, voor zover dit al mogelijk is.
Door de afwezigheid van graafwerkzaamheden komen er ook geen onaangename verrassingen naar boven.
De grond blijft onberoerd. Het gevaar van hemelzakwater bij de constructie wordt uitgesloten.
Dankzij de verfijnde injectiemethode blijft de gehele constructie beschermd.

Eerst deskundige kelderinspectie voor de beste oplossing

U kunt na het injecteren een specifieke afwerking voor de binnenzijde van de kelder kiezen. De wanden kunnen opnieuw worden gestuukt. Bij een voorbehandeling worden deze wanden binnen 3 tot 4 weken afgewerkt. Het is ook mogelijk om de kelderwanden eerst goed te laten drogen, om deze vervolgens zonder voorbehandeling te stuken. De kelder kan van binnenuit met meerdere lagen worden gestuukt, maar dan neemt de constructie nog altijd vocht op. Met alle gevolgen van dien. Soms wordt alleen nieuw metselwerk aangebracht of een nieuwe vloer gestort. Kelderwaterdicht.nl adviseert om eerst een deskundige, grondige kelderinspectie uit te voeren, om zodoende de beste vochtweringsoplossing te realiseren.

Uw betonnen kelder van binnenuit waterdicht maken

Heeft u een betonnen kelder? Dat maakt uw kelder waterdicht maken meestal een stuk eenvoudiger. En goedkoper. In tegenstelling tot een gemetselde kelder kan een betonnen kelder vaak plaatselijk vochtwerend worden gemaakt. Denk aan het verhelpen van watervoerende scheuren en lekkage aan de wand-plafondaansluiting, wand-vloeraansluiting (kim), wand-wandaansluiting of de grindnesten, die aan de binnenkant van de kelder kunnen ontstaan.

De naden en constructiefouten vormen de zwakste delen van de constructie. Op deze plekken gaat de constructie bij hevige, wisselende waterdruk lekkage vertonen. Het is het gemakkelijkst en voordeligst om de constructie van binnenuit met onze injectiemethode waterdicht te maken. Bij een betonconstructie van slechte kwaliteit (met veel scheuren) wordt de betonnen kelder van binnenuit volvlakkig onder hoge druk geïnjecteerd.

Een kelderlekkage kan vele verschillende oorzaken hebben

Een kelderlekkage kan vele verschillende oorzaken hebben. Het lekkageprobleem aan de binnenzijde van de kelder manifesteert zich veelal pas na jaren. Onderstaand enkele belangrijke aanleidingen van een lekkage van uw kelder.

De kelderconstructie is niet (meer) bestand tegen grondwater of hemelzakwater. Dit komt veel voor in gebieden met een hoog grondwaterpeil of regio’s met vette grondsoorten, waardoor het hemelzakwater moeilijk wordt afgevoerd.
Situaties waarin het grondwater systematisch wordt hoog gehouden, om grondverzakking tegen te gaan of te voorkomen dat er zuurstof bij de constructie komt.
Drukverplaatsing als gevolg van bebouwing. Bij een te grote druk ontstaat er op een gegeven moment van binnenuit lekkage in de kelder.

Van binnenuit uw kelder waterdicht maken?

In veel situaties is het de beste oplossing om uw kelder van binnenuit waterdicht te laten maken. Heeft u lekkage in de kelder en wilt u hier met zekerheid vanaf komen? Vraag en inspectie aan!

Afdichting van binnenuit voor een optimaal, duurzaam resultaat

Kelderwaterdicht.nl is uw professionele en betrouwbare partner bij het afdichten van uw kelder. Een kelder waterdicht maken doen wij van binnenuit. Dit geeft namelijk het beste en meest langdurige resultaat.

Een kelder waterdicht maken is één, het zorgen voor een goede temperatuur en luchtvochtigheid in de ondergrondse ruimte is twee. Het komt regelmatig voor dat er na afdichting nog altijd vocht in de kelder of souterrain aanwezig is. Er zijn vele redenen voor vochtproblemen en lekkage in de kelder, waarbij vaak een slechte ventilatie wordt genoemd. Laat altijd eerst een onderzoek uitvoeren door de experts van Kelderwaterdicht.nl, om teleurstelling achteraf te voorkomen.

Een zwakke bouwconstructie
De aanwezigheid van een wel of oude rivier
Drukverplaatsing van het grondwater
Wijziging van de stroming van het oppervlaktewater en hemelzakwater
Warme lucht die naar de kelder of het souterrain wordt gezogen
Natuurlijke ouderdom en slijtage van de kelder

Vochtproblemen oplossen met goede isolatie en juiste verwarming

Is uw kelder professioneel afgedicht, maar is de ruimte desondanks nog vochtig? Kelderwaterdicht.nl kan exact aangeven wat het probleem is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat door luchtstroming warme, vochtige lucht naar de koude kelder trekt. Dit probleem openbaart zich meestal in de zomer. Wij lossen het op met goede isolatie van de ruimte en de juiste verwarming. Uw kelder wordt hierdoor kurkdroog.

Informeer naar onze technologische, effectieve werkzaamheden en scherpe prijzen om uw kelder van binnenuit droog en lekvrij te krijgen. Wij leveren de volgende diensten:

Het aanbrengen van gipsplaten
Het stuken van de wanden
Isoleren muren en optioneel hydrofoberen

De muren sausen (op kleur)
Handmatig onder hoge druk waterdicht injecteren van opgaande muren
Het aanbrengen van ISO fase III NANO
Afbikken van de oude afwerklaag

De vloeren voorzien van stucloop en/of beplating tegen beschadigingen

Onze specialisaties

Vochtige vloeren
Vochtige muren
Doorslaand vocht
Schimmelvorming op de muren

Kelderwaterdicht.nl op tv

Kelderwaterdicht.nl voorkomt, bestrijdt en verhelpt allerhande vochtproblemen bij particulieren en bedrijven, (overheids)instellingen, VvE’s en bouw- en vastgoedbedrijven.

Vele gemeenten maken al jarenlang gebruik van onze innovatieve vochtoplossingen

Vocht of lekkage in uw kelder of souterrain?

Heeft u last van vocht en/of lekkage in uw kelder, kruipruimte of souterrain? Zijn de binnenmuren vochtig, is er sprake van schimmelvorming en ruikt u een vervelende, muffe lucht? Schakel direct de specialisten van Kelderwaterdicht.nl in. Onze experts verrichten een deskundige inspectie en ze lossen snel uw vochtprobleem op met passende vochtwering.

Scroll naar top