fbpx

Kelderwaterdicht.nl

Kelderlekkage: innovatieve oplossingen voor de lange termijn

Heeft u te kampen met kelderlekkage of lekkage in uw soutterain? Aarzel geen moment en neem direct contact op met de specialisten van Kelderwaterdicht.nl. Wij stellen aan de hand van een deskundige inspectie van de constructie en het fundament de exacte oorzaak van het vochtprobleem vast, zodat wij tot een gerichte oplossing komen. Wij brengen de te verrichten handelingen in kaart voor het beste resultaat voor de korte én lange termijn, tegen de scherpste prijs.

Bel direct:

Amsterdam

Den Haag

Wat we voor u kunnen betekenen

10 jaar garantie op onze als beste geteste producten en diensten

Kelderwaterdicht.nl beschikt al ruim 25 jaar over de kennis, ervaring, middelen en materialen voor het verhelpen van vocht en lekkage in kelders, kruipruimtes en souterrains. Wij leveren de hoogste kwaliteit en maken gebruik van onze unieke, zelf ontwikkelde producten en behandelmethodes. Onze vochtweringsproducten zijn als beste getest. U krijgt 10 jaar garantie op onze werkzaamheden, inclusief een garantiecertificaat.

kelderlekkage gevolg water plas

foto

Kelderlekkage door waterleiding, afvoerbuis, grondvocht of zware regenval

Ronde kringen op de muur en plassen in de kelder. Het zijn eenvoudig zichtbare aanwijzingen van een kelderlekkage. Meestal bevindt het lek zich in de waterleiding of de afvoerbuizen. Beide zitten echter verstopt achter een muur, waardoor de lekkage vaak niet direct wordt opgemerkt. Heeft u een vermoeden van lekkage in uw kelder? Schakel direct de experts van Kelderwaterdicht.nl in, die snel de oorzaak achterhalen en het vochtprobleem verhelpen.

Kelderlekkage kan ook ontstaan door grondvocht of zware regenval. Het gevolg is dat de riolering de hoeveelheid water niet aankan en de kelder vol water stroomt. Als de vochtweerbaarheid van de buitenmuur of vloer niet meer in orde is, ontstaat er ernstige schade. Dit risico is het grootst bij huizen van vóór het bouwjaar 1990.

De vakmensen van Kelderwaterdicht.nl ontdekken binnen korte tijd wat de oorzaak van de lekkage in de kelder is, bijvoorbeeld een lekkende leiding of optrekkend vocht. Een van onze gecertificeerde, ervaren specialisten inspecteert de kelder. U krijgt een uitgebreide rapportage, inclusief advies over de beste oplossing om de kelder lekkage te verhelpen.

Meting ondergrondse waterdruk van belang

Kelderlekkage kan ontstaan door een te hoge waterdruk, bijvoorbeeld door drukverplaatsing als gevolg van bebouwing. Een teveel aan ondergrondse waterdruk (onder het maaiveld ofwel het straatniveau) kan gevolgen hebben voor uw kelder. Water zoekt namelijk te allen tijde de weg van de minste weerstand. De vloer, wanden en voegen worden vochtig, met lekkage tot gevolg. Kelderwaterdicht.nl beschikt over de expertise en juiste apparatuur om gerichte metingen van de waterdruk uit te voeren. Dit is extra van belang in stedelijke omgevingen. Wij hebben veel ervaring met het afdichten van kelders en souterrains in steden als Amsterdam, Rotterdam. Den Haag, Leiden en Utrecht.

AdobeStock_255378401

Aanpak van een betonnen of gemetselde kelderconstructie

Of u nu een betonnen of gemetselde kelder heeft, de meeste kelders krijgen vroeg of laat te maken met lekkage. Op een gegeven moment wordt een te hoge waterdruk te belastend voor de constructie van de ondergrondse ruimte. De omgeving waar u woont, is daarbij medebepalend.

Heeft u een betonnen kelder? Dan zijn de wand-plafondaansluiting, wand-vloeraansluiting, wand-wandaansluiting en grindnesten de zwakke plekken in de constructie. Een gemetselde kelder vraagt een rigoureuzere aanpak. Metselwerk kan niet beneden het maaiwerk worden verwerkt en heeft daarom een andere aanpak dan beton nodig. Onze specialisten kunnen u hierover deskundig en helder informeren.

Wij zien regelmatig dat een lekkende kelder of souterrain slechts provisorisch of gedeeltelijk is hersteld. Daarom verrichten wij eerst een nauwkeurige inspectie om de precieze oorzaak van het probleem vast te stellen. Wij voorkomen met een gerichte oplossing dat de lekkage zich verplaatst.

Verhoogd risico kelderlekkage in gebieden met vette grondsoorten

De constructie van de kelder of het souterrain is meestal de hoofdoorzaak van de lekkage, in combinatie met lekkend hemelwater, een te hoog grondwaterpeil en/of bemoeilijkte afvoer van hemelwater. Woont u in een gebied met vette grondsoorten? Dan wordt het hemelzakwater onvoldoende afgevoerd, met als gevolg dat de waterdruk toeneemt en/of het waterpeil stijgt en er kelderlekkage optreedt.

Ook optrekkend vocht laten bestrijden?

Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in het bestrijden van optrekkend vocht. Ontzorg uzelf en laat het over aan een specialist die een unieke, zelf ontwikkelde behandelmethode gebruikt.

Ook inspectie van eventueel lekkende aanvoer- en afvoerleidingen

De specialisten van Kelderwaterdicht.nl inspecteren zowel de lekkage van uw kelder of souterrain als een eventuele lekkage aan aanvoer- en afvoerleidingen. Dit laatste komt minder vaak voor, maar moet wél worden uitgesloten alvorens er tot afdichting van de constructie wordt overgegaan.

Beschikt u over een souterrain? Wij maken de gehele constructie snel en vakkundig waterdicht, met gegarandeerd langdurig resultaat. Onze experts helpen u ook graag bij het verwijderen van de vloer, de badkamer en het opbouwen van het souterrain. Bekijk rustig onze projecten en de wijze waarop wij een kelder waterdicht maken.

Veelgestelde vragen

De meest voorkomende oorzaken van kelderlekkage zijn problemen met de afvoer, waterleidingen of de waterdruk van het grondwater.

Dit is afhankelijk van de oorzaak van de lekkage en van de bouwconstructie van de kelder. De experts van Kelderwaterdicht.nl komen na grondige inspectie tot een gedegen onderbouwing van de beste aanpak van het vochtprobleem.

Bij een onprofessionele, provisorische vochtwering is de kans levensgroot dat het vochtprobleem in de kelder terugkeert. Dit omdat de kern van het probleem niet is aangepakt, maar het probleem slechts is afgedekt. Kelderwaterdicht.nl biedt innovatieve, werkzame behandelmethoden die zijn getest door de TU Delft. Hierdoor kunnen wij 10 jaar garantie op onze producten en diensten geven.

Vocht of lekkage in uw kelder of souterrain?

Heeft u last van vocht en/of lekkage in uw kelder, kruipruimte of souterrain? Zijn de binnenmuren vochtig, is er sprake van schimmelvorming en ruikt u een vervelende, muffe lucht? Schakel direct de specialisten van Kelderwaterdicht.nl in. Onze experts verrichten een deskundige inspectie en ze lossen snel uw vochtprobleem op met passende vochtwering.

Meer over kelderlekkage

Vochtige vloeren
Vochtige muren
Doorslaand vocht
Schimmelvorming op de muren

Kelderwaterdicht.nl op tv

Kelderwaterdicht.nl voorkomt, bestrijdt en verhelpt allerhande vochtproblemen bij particulieren en bedrijven, (overheids)instellingen, VvE’s en bouw- en vastgoedbedrijven. Meer informatie in de rechter video.

Vele gemeenten maken al jarenlang gebruik van onze innovatieve vochtoplossingen

Scroll naar boven