fbpx

Kelderwaterdicht.nl

Risico op ernstige schade door optrekkend vocht vanuit de fundering

Optrekkend vocht komt vanuit de fundering. Als u een gemetselde bouwconstructie heeft die in vochtige grond of – erger nog – in het grondwater staat, is er sprake van opstijgend vocht. Daarnaast kunnen hemelzakwater en oppervlaktewater het fundament van uw woning vochtig maken. Tel daarbij op een niet-ademende, slechte afwerking en u loopt een groot risico op ernstige schade door optrekkend vocht in uw pand.

Te hoge luchtvochtigheid, condensatie, schimmels en gezondheidsklachten

De gevolgschade van optrekkend vocht vanuit de fundering toont zich in de beschadiging van plinten, stopcontacten en bedrading, evenals in het rotten van de vloer en de kozijnen. In de vochtige woning heerst een te hoge luchtvochtigheid, met optredende condensatie op de koude delen in huis. Dit kan leiden tot schimmels en een verslechterd woonklimaat met de kans op gezondheidsproblemen, zelfs als u de ruimte goed ventileert.

Als uw woning in een vochtige omgeving staat, kunnen er nog meer problemen ontstaan. Denk aan condensatie onder de vloer van de begane grond of rottende binten. De ervaren specialisten van Kelderwaterdicht.nl weten deze problemen te verhelpen. Informeer naar de mogelijkheden en vraag advies over de beste vochtweringsoplossing met blijvend resultaat.

Optrekkend vocht vanuit de fundering voorkomen of laten behandelen?

Kelderwaterdicht.nl heeft vele ervaren vakmensen beschikbaar om voor u de problemen betreft vochtwering te verhelpen.

De fundering injecteren of kiezen voor voordelige alternatieven

Als er sprake is van optrekkend vocht, is het over het algemeen het beste om de constructie te injecteren. Het bestrijden van opstijgend vocht vanuit de fundering is echter een prijzige kwestie. De experts van Kelderwaterdicht.nl stellen de juiste diagnose en kunnen ook voordeliger alternatieven aandragen. Het probleem wordt daarmee niet verholpen, alleen de symptomen worden bestreden. Bel (020 – 210 10 88), e-mail (info@kelderwaterdicht.nl) of gebruik het contactformulier voor meer informatie of advies.

De diensten van Kelderwateredicht.nl zijn:

Het aanbrengen van gipsplaten
Het stuken van de wanden
Isoleren muren en optioneel hydrofoberen

De muren sausen (op kleur)
Handmatig onder hoge druk waterdicht injecteren van opgaande muren
Het aanbrengen van ISO fase III NANO
Afbikken van de oude afwerklaag

De vloeren voorzien van stucloop en/of beplating tegen beschadigingen

Kelderwaterdicht.nl op tv

Kelderwaterdicht.nl voorkomt, bestrijdt en verhelpt allerhande vochtproblemen bij particulieren en bedrijven, (overheids)instellingen, VvE’s en bouw- en vastgoedbedrijven.

Vele gemeenten maken al jarenlang gebruik van onze innovatieve vochtoplossingen

Vocht of lekkage in uw kelder of souterrain?

Heeft u last van vocht en/of lekkage in uw kelder, kruipruimte of souterrain? Zijn de binnenmuren vochtig, is er sprake van schimmelvorming en ruikt u een vervelende, muffe lucht? Schakel direct de specialisten van Kelderwaterdicht.nl in. Onze experts verrichten een deskundige inspectie en ze lossen snel uw vochtprobleem op met passende vochtwering.

Vocht of lekkage in uw kelder of souterrain?

Vochtige vloeren
Vochtige muren
Doorslaand vocht
Schimmelvorming op de muren
Scroll naar top