fbpx

Kelderwaterdicht.nl

Het behandelen en verhelpen van optrekkend vocht

Heeft u te kampen met optrekkend vocht in uw woning of kantoor, dat u door een specialist wilt laten verhelpen? Kelderwaterdicht.nl is uw professionele en betrouwbare partner voor vochtwering met bewezen resultaat op de lange termijn. Onze experts verrichten eerst een nauwkeurige inspectie om de exacte oorzaak van het vochtprobleem vast te stellen. Dat is van belang, want er kan sprake zijn van opstijgend vocht, doorslaand vocht en/of condensatie. Elk probleem vraagt een andere, specifieke behandeling. Wij beschikken over de expertise, ervaring, middelen en materialen om elk vochtprobleem in huis te tackelen.

Injecteren van muren tegen opstijgend vocht is specialistenwerk

Nadat er is vastgesteld dat er sprake is van optrekkend vocht, worden de draagmuren onder hoge druk geïnjecteerd. Dit is specialistenwerk, dat bij Kelderwaterdicht.nl in goede handen is. Na het injecteren van de gevels wordt de muur ontdaan van de oude afwerklaag (meestal tot 1 meter hoogte) en vervolgens waterdicht gemaakt. Dit kan alleen als de afwerklaag en de materialen daaronder geschikt zijn voor een injectiebehandeling tegen opstijgend vocht. Wij zijn al ruim 25 jaar succesvol met deze innovatieve behandelmethode die soms levenslang resultaat geeft. U krijgt daarom 10 jaar garantie op onze applicaties.

Ernstige vochtschade voorkomen door snelle actie

Bij optrekkend vocht zijn de muren zodanig vochtig, dat er ernstige schade kan ontstaan. Bijvoorbeeld het rotten van de vloer en de kozijnen, of beschadiging van de plinten, stopcontacten en bedrading. Met kortsluiting tot gevolg. Een snelle, directe vochtbehandeling is daarom van belang.

Te hoge luchtvochtigheid geeft risico op gezondheidsklachten

De luchtvochtigheid in een woning ligt normaliter tussen de 40% en 60%. Als de vochtbalans verstoord is en er sprake is van een hoge luchtvochtigheid, kan dit tot gezondheidsklachten leiden als klachten aan de luchtwegen (astma, bronchitis), allergieën en reuma.

Een te hoge luchtvochtigheid in de woning als gevolg van optrekkend vocht leidt tot schimmels. En daarmee eveneens tot gezondheidsklachten. Een goede vochtweringsbehandeling is daarom nodig om schimmelvorming te voorkomen. Wij inspecteren tevens of er sprake is van condensvorming op koude delen in uw woning. Heeft u enkel glas? Dan bevindt de waterdamp zich op het glaswerk. Bij dubbel glas kan de condensvorming ook elders optreden, zoals in naden en kieren en in of achter de kasten.

Geschokte Vrouw Die Vorm Op Muur Bekijkt

Ook optrekkend vocht laten bestrijden?

Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in het bestrijden van optrekkend vocht. Ontzorg uzelf en laat het over aan een specialist die een unieke, zelf ontwikkelde behandelmethode gebruikt.

Optrekkend vocht en condensatie in woningen met gemetseld fundament

Optrekkend vocht komt vooral voor in huizen met een fundament van metselwerk. De kans op vochtproblemen neemt nog meer toe als uw woning in een gebied staat met vette grondsoorten (met moeizame afvoer van hemelzakwater) of een hoog grondwaterpeil. Vanuit het fundament van metselwerk stijgt het vocht op, vaak tot ongeveer 1 meter boven het straatniveau ofwel maaiveld.

Optrekkend vocht geeft uitbloei van zouten en dampspanning. Hierdoor wordt de afwerklaag aan de binnen- of buitenzijde van de buitenmuur gedrukt. Als er zich veel vocht rond of onder de woning bevindt, heeft u waarschijnlijk last van condensatie. In dat geval dient naast het opstijgende vocht ook de waterdamp te worden bestreden. Onze specialisten reiken hiervoor passende oplossingen aan.

Kelderwaterdicht.nl levert de volgende diensten:

Het aanbrengen van gipsplaten
Het stuken van de wanden
Isoleren muren en optioneel hydrofoberen

De muren sausen (op kleur)
Handmatig onder hoge druk waterdicht injecteren van opgaande muren
Het aanbrengen van ISO fase III NANO
Afbikken van de oude afwerklaag

De vloeren voorzien van stucloop en/of beplating tegen beschadigingen

Kelderwaterdicht.nl op tv

Kelderwaterdicht.nl voorkomt, bestrijdt en verhelpt allerhande vochtproblemen bij particulieren en bedrijven, (overheids)instellingen, VvE’s en bouw- en vastgoedbedrijven.

Vele gemeenten maken al jarenlang gebruik van onze innovatieve vochtoplossingen

Vocht of lekkage in uw kelder of souterrain?

Heeft u last van vocht en/of lekkage in uw kelder, kruipruimte of souterrain? Zijn de binnenmuren vochtig, is er sprake van schimmelvorming en ruikt u een vervelende, muffe lucht? Schakel direct de specialisten van Kelderwaterdicht.nl in. Onze experts verrichten een deskundige inspectie en ze lossen snel uw vochtprobleem op met passende vochtwering.

Vocht of lekkage in uw kelder of souterrain?

Vochtige vloeren
Vochtige muren
Doorslaand vocht
Schimmelvorming op de muren
Scroll naar top