fbpx

Kelderwaterdicht.nl

Muren injecteren tegen optrekkend vocht

Wilt u blijvend af van optrekkend vocht? Laat uw muren injecteren door de ervaren specialisten van Kelderwaterdicht.nl. Wij gebruiken al ruim 25 jaar een unieke, zelf ontwikkelde behandelmethode, waarbij een vloeistof of gel in de muur wordt geïnjecteerd. Het zorgt voor permanente bescherming tegen vocht en schimmels. Profiteer van de kennis, kunde en service van Kelderwaterdicht.nl.

Gratis deskundige inspectie van de vochtschade
Behandelmethode met injectievloeistof als beste getest
Vochtprobleem binnen 24 uur opgelost
Totaaloplossing met langdurig resultaat

Vraag een inspectie aan of neem contact op voor meer informatie of advies.

Waarom?

Vele redenen om uw muren te laten injecteren

Denkt u kenmerken van optrekkend vocht in uw woning te zien? Dan wordt het de hoogste tijd om uw muren te laten injecteren. Het vochtprobleem is gemakkelijk te zien, te voelen en te ruiken.

Vochtkringen en vlekken op de muur en loslatend behang, verf of sauswerk

De vochtschade is eenvoudig te identificeren aan de hand van de vochtkringen en bruinzwarte vlekken op de muur, die van onder naar boven trekken. Als er sprake is van schimmels, ziet u zwarte puntjes op de wand als teken van optrekkend vocht.

Achteruitgang van de luchtwegen

In een vochtige ruimte met schimmelvorming is de kans groot dat u last krijgt van uw luchtwegen en ademhaling, evenals allergieën.

Onaangename, muffe geur

In een vochtige kamer met opstijgend vocht en schimmels op de muren ontstaan onaangename, muffe geurtjes.

Bouwschade

Optrekkend vocht leidt in het ergste geval tot schade aan de bouwconstructie van de woning of het bedrijfspand. De muren worden door het aanhoudende vocht poreus. Bouwschade moet te allen tijde worden voorkomen, om niet met hoge kosten te worden geconfronteerd.

Heldere werkwijze bij het injecteren van optrekkend vocht

Als u last heeft van optrekkend vocht in uw woning, is het van groot belang om uw muren te laten injecteren. Een van de experts van Kelderwaterdicht.nl verricht een deskundige, gratis inspectie om de exacte oorzaak van het vochtprobleem vast te stellen. Op basis van een rapportage wordt beoordeeld of de muren moeten worden geïnjecteerd, of dat een alternatieve behandeling mogelijk of wenselijk is. U ontvangt vooraf een kostenraming, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wij volgen een duidelijk stappenplan en lossen het probleem van opstijgend vocht normaliter binnen 24 uur op.

Stap 1: deskundige, gratis inspectie van het vochtprobleem

De specialist van Kelderwaterdicht.nl verricht altijd eerst een nauwkeurige inspectie om het precieze vochtprobleem op te sporen. Op basis van de met onze innovatieve tools verzamelende analysegegevens stellen wij vast welke vloeistofsoort de beste oplossing biedt: pure vloeistof of een gel. De vloeistofkeuze is afhankelijk van de soort (spouw)muur en van de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur.

Stap 2: het boren van gaten in de muur

Alvorens de vloeistof kan worden geïnjecteerd, moeten er eerst gaten over de gehele lengte van de muur worden geboord. Deze boorwijze is noodzakelijk om te voorkomen dat het vocht zich verplaatst naar niet-behandelde muurdelen. De gaten komen circa 5 cm boven de grond en op halve liniaallengte afstand van elkaar.

Stap 3: de vochtwerende vloeistof injecteren

Na het boren van de gaten plaatst Kelderwaterdicht.nl kleine buisjes, waarin de vochtwerende vloeistof wordt geïnjecteerd. Deze vloeistof trekt in het metselwerk en absorbeert het vocht dat in de muren is getrokken. Dankzij deze unieke, zelf ontwikkelde behandelmethode wordt voorkomen dat grondvocht in de muren trekt.

Stap 4: de gaten in de muur zorgvuldig dichtmaken

Na de injectiebehandeling worden de gaten in de muur zorgvuldig dichtgemaakt. De boorgaten worden opgevuld met betonmortel.

Stap 5: het volledig laten drogen van de behandelde muur

De geïnjecteerde vloeistof werkt direct, maar de muur moet nog wel opdrogen. Pas als de muur volledig is opgedroogd, is het mogelijk om de muur opnieuw te verven, behangen of sausen. Het duurt gemiddeld circa zes maanden voordat de muur helemaal droog is. De precieze tijdsperiode is afhankelijk van de muurdikte. Informeer bij onze vochtexpert wanneer u ongeveer uw muur opnieuw kunt bekleden.

Wat zijn de kosten van muren injecteren?

De kosten van het injecteren van de muren zijn afhankelijk van verschillende factoren. Specifiek de dikte en oppervlakte van de te behandelen muur, de al ontstane schade door het opstijgende vocht en de te gebruiken materialen als de soort vloeistof. Wilt u vooraf een reële kostenraming voor uw specifieke situatie? Vraag nu telefonisch (020 – 210 10 88) of per e-mail (info@kelderwaterdicht.nl) een vrijblijvende, kosteloze inspectie aan.

Kelder controle van buitenaf

Neem voor al uw vragen contact op met Kelderwaterdicht.nl

Kelderwaterdicht.nl is uw professionele en betrokken partner bij het verhelpen van vochtproblemen in uw woning of bedrijfspand. Heeft u nog vragen over muren injecteren of wilt u een gratis inspectie? Neem gerust contact met ons op.

Neem voor al uw vragen contact op met Kelderwaterdicht.nl

Kelderwaterdicht.nl is uw professionele en betrokken partner bij het verhelpen van vochtproblemen in uw woning of bedrijfspand. Heeft u nog vragen over muren injecteren of wilt u een gratis inspectie? Neem gerust contact met ons op.

Vocht of lekkage in uw kelder of souterrain?

Heeft u last van vocht en/of lekkage in uw kelder, kruipruimte of souterrain? Zijn de binnenmuren vochtig, is er sprake van schimmelvorming en ruikt u een vervelende, muffe lucht? Schakel direct de specialisten van Kelderwaterdicht.nl in. Onze experts verrichten een deskundige inspectie en ze lossen snel uw vochtprobleem op met passende vochtwering.

Onze specialisaties

Vochtige vloeren
Vochtige muren
Doorslaand vocht
Schimmelvorming op de muren

Kelderwaterdicht.nl op tv

Kelderwaterdicht.nl voorkomt, bestrijdt en verhelpt allerhande vochtproblemen bij particulieren en bedrijven, (overheids)instellingen, VvE’s en bouw- en vastgoedbedrijven.

Vele gemeenten maken al jarenlang gebruik van onze innovatieve vochtoplossingen

Scroll naar boven