fbpx

Kelderwaterdicht.nl

Optrekkend vocht een van de grootste vochtproblemen in huis

Heeft u last van optrekkend vocht in uw woning of bedrijfspand? Het is een van de grootste vochtproblemen die in huis kunnen ontstaan. Het probleem komt door de goede isolatie van woningen steeds vaker voor. Het bestrijden van optrekkend vocht is specialistenwerk, dat bij Kelderwaterdicht.nl al ruim 25 jaar in goede handen is. Wij maken gebruik van een unieke, zelf ontwikkelende en als beste geteste behandelmethode die een permanente oplossing biedt tegen vochtproblemen.

>  Kosten
> Behandelmethoden

Om optrekkend vocht direct te laten verhelpen neemt u direct contact op met onze specialisten. Bel vrijblijvend 020 2101 088 of vraag een inspectie aan.

Wat we voor u kunnen betekenen

Het behandelen van optrekkend vocht

Kelderwaterdicht.nl beschikt over een unieke, zelf ontwikkelde behandelmethode tegen optrekkend vocht. Wij maken al ruim 25 jaar met succes gebruik van een speciale gel die wij in de muren injecteren. Deze gel biedt blijvende bescherming tegen vocht en schimmels. Kelderwaterdicht.nl is de enige partij in Europa die deze onderscheidende gel levert. Wij geven 10 jaar garantie op een vochtvrije woning of kantoor.

Het inschakelen van Kelderwaterdicht.nl levert u veel op:

Meer dan 25 jaar expertise en ervaring in de bestrijding van optrekkend vocht
Deskundige, gratis inspectie van uw muren
Unieke, zelfontwikkelde injectiemethode, product als beste getest
100% garantie op een vochtvrije woning
10 jaar garantie op onze producten en behandelmethoden
Mold in the corner of the plastic windows

Verhelpen optrekkend vocht in muren

De specialisten van Kelderwaterdicht.nl injecteren uw gevel met een vochtwerende gel. Dit kan zowel van de binnen- als buitenzijde van uw woning of bedrijfspand gedaan worden. De in de muren geïnjecteerde vloeistof zet uit, waarmee wordt voorkomen dat er vocht via de muren naar binnen komt. Deze, door de TU Delft geteste, behandelmethode geeft bewezen resultaat als permanente bestrijding van optrekkend vocht.

Vochtige muur? Meten is weten

Kelderwaterdicht.nl hanteert een systematische, diagnostische aanpak bij de aanpak van optrekkend vocht. Aan de hand van effectieve metingen wordt uw gevel in uitstekende conditie gebracht, conform de NEN 2767-norm. Uw muren zijn hierna langdurig beschermd tegen vocht.

Mold in the corner of the plastic windows
Fungus mold close up roof corner humid

Optrekkend vocht begint in de fundering

Optrekkend vocht begint in de fundering. Als een bouwconstructie van metselwerk in het grondwater of in vochtige grond staat, trekt vocht naar boven. Daarnaast zijn hemelzakwater en oppervlaktewater veel voorkomende oorzaken van optrekkend vocht. Een slechte afwerking van uw huis of bedrijfspand kan tot grote schade leiden, waarbij ook de kruipruimte en de vloer door het vocht worden aangetast. Condensatie en schimmels zorgen bovendien voor gezondheidsproblemen.

Onze werkwijze bij het injecteren van vochtige muren

De vakmensen van Kelderwaterdicht.nl starten altijd met een nauwkeurige inspectie van het vochtprobleem, om de exacte oorzaak vast te stellen. Optrekkend vocht en doorslaand vocht zijn bijvoorbeeld niet hetzelfde. Doorslaand vocht bevindt zich hoger op de muur en is meestal een gevolg van een probleem met de buitenmuren, waarbij regenwater in de muren trekt en doorslaat naar de binnenmuur. Optrekkend vocht begint altijd aan de onderzijde van de muur en veroorzaakt vochtplekken en schimmels.

Is er sprake van optrekkend vocht? Dan boren wij gaten in de muur, ongeveer 5 cm boven de bodem en over de gehele muurlengte om de 15 cm. In deze gaten wordt de gel geïnjecteerd via kleine buisjes. Deze gel trekt in het metselwerk en zet uit, waarna het in de navolgende weken het vocht absorbeert. Na de behandeling worden de gaatjes zorgvuldig gedicht. Het is afhankelijk van de dikte van uw muren hoe snel het vocht uit de wanden trekt. Wilt u hier meer over weten? Lees dan onze informatie over muren injecteren.

Ook optrekkend vocht laten bestrijden?

Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in het bestrijden van optrekkend vocht. Ontzorg uzelf en laat het over aan een specialist die een unieke, zelf ontwikkelde behandelmethode gebruikt.

Wat zijn de kosten van het verhelpen van optrekkend vocht?

De kosten van het verhelpen van optrekkend vocht zijn afhankelijk van de oorzaak en omvang van het vochtprobleem. Kelderwaterdicht.nl kan het exacte probleem vaststellen en snel een kostenindicatie van de herstelwerkzaamheden geven. Maak direct een afspraak voor een inspectie als u last heeft van opstijgend vocht.

Zelf de kosten berekenen

Bereken zelf eenvoudig en snel de kosten van het verhelpen van optrekkend vocht. Maak gebruik van onze online vochttest en u weet in enkele stappen wat de te verwachten kosten zijn voor een effectieve vochtwering met permanent resultaat.

Het herkennen van opstijgend vocht

Een vochtige muur is in één oogopslag te herkennen. Heeft u last van vochtplekken op uw binnen- en buitenmuren, in combinatie met schimmelvorming en een muffe geur? Dan heeft u vrijwel zeker een probleem van optrekkend vocht. De symptomen van opstijgend vocht zijn:

Vochtkringen op de muur
Loslatend behang
Hoge luchtvochtigheid met condensvorming
Een muffe en penetrante geur
Schimmels en zoutpluizen op de muur

Herkent u de structuur van optrekkend vocht?

Optrekkend vocht kan na jaren tot wel anderhalve meter opstijgen. U ziet meestal zwarte schimmel boven de plint, achter het behang en in de hoeken. Herkent u de structuur op onderstaande foto? Dan heeft u bijna altijd last van optrekkend vocht. Voorkom verdere schade en neem zo snel mogelijk telefonisch (020 – 210 10 88) of per mail (info@kelderwaterdicht.nl) contact op met onze ervaren vochtdeskundigen.

100% garantie op een vochtvrije woning

Kelderwaterdicht.nl gebruikt als enige de unieke, zelf ontwikkelde injectiemethode voor het blijvend weren van vocht in huis. Door de uitstekende vochtweringseigenschappen met bewezen resultaat zijn wij in staat om 100% garantie op een vochtvrij woning te geven. U heeft geen last meer van vocht in huis.

Optrekkend vocht: de oorzaken en gevolgen

Het probleem van optrekkend vocht doet zich vooral voor in oudere woningen. Via de fundering komt er grondvocht in de woning terecht, dat vervolgens van de buitenmuur in de binnenmuur trekt. Het grondvocht bevat schadelijke zouten die na verloop van tijd de muurafwerking aantasten en uiteindelijk zelfs de constructie kunnen beschadigen. Door het vocht in uw woning kunt u last krijgen van geïrriteerde luchtwegen, allergieën en andere gezondheidsklachten.

Optrekkend vocht verstoort de vochtbalans in uw woning. Waar de luchtvochtigheid normaliter tussen de 40% en 60% ligt, is dat percentage in een vochtige ruimte met vochtige muren een stuk hoger. Met als gevolg dat het woonklimaat achteruitgaat. De verslechtering van het woonklimaat leidt tot een ondoelmatige verwarming van uw woonruimte en een hogere energielast.

Mold and moisture buildup on wall of a modern house

Bouwschade door aanhoudend vochtprobleem

Optrekkend vocht zorgt naast directe beschadiging van de muur ook voor bijkomende schade. Denk aan schimmelvorming, een verslechterd woonklimaat dat tot gezondheidsklachten kan leiden en bouwschade. Roep daarom direct de hulp in van Kelderwaterdicht.nl om onherstelbare schade af te wenden, zoals:

Muurbeschadiging met zoutpluizen en schimmels
Loslatend behang en vochtkringen
Scheuren in het pleisterwerk en de plinten
Beschadiging van het stucwerk door zouten, met een zichtbaar opstijgende vochtgrens

Kelderwaterdicht.nl lost uw vochtprobleem op

Heeft u te kampen met optrekkend vocht aan uw binnen- of buitenmuur? Aarzel niet en neem contact op met de experts van Kelderwaterdicht.nl. Wij verhelpen snel en vakkundig uw vochtprobleem in uw kelder, kruipruimte of souterrain. Bel ons op (020 – 210 10 88), stuur een e-mail (info@kelderwaterdicht.nl) of verzend het online contactformulier.

Veelgestelde vragen

Als uw wanden via de fundering (van onderaf) vochtig worden, is er sprake van optrekkend vocht. De problemen nemen bij aanhoudend vocht in omvang toe.

Een verstoorde vochthuishouding met een te hoge luchtvochtigheid in uw woning kan tot allerlei gezondheidsproblemen leiden, zoals klachten aan de luchtwegen, verkoudheid, allergieën en reuma.

Kelderwaterdicht.nl biedt een blijvende oplossing met de unieke, zelf ontwikkelde injectiemethode met een speciale gel in de vochtige muren. U krijgt 10 jaar garantie op een vochtvrije woning.

De kosten zijn afhankelijk van de oorzaak en de omvang van het vochtprobleem, de bouwconstructie van uw woning en de oppervlakte van de ruimte. Aan de hand van een deskundige inspectie krijgt u een kostenindicatie voor het verhelpen van het opstijgende vocht.

Kelderwaterdicht.nl op tv

Kelderwaterdicht.nl voorkomt, bestrijdt en verhelpt allerhande vochtproblemen bij particulieren en bedrijven, (overheids)instellingen, VvE’s en bouw- en vastgoedbedrijven.

Vele gemeenten maken al jarenlang gebruik van onze innovatieve vochtoplossingen

Vocht of lekkage in uw kelder of souterrain?

Heeft u last van vocht en/of lekkage in uw kelder, kruipruimte of souterrain? Zijn de binnenmuren vochtig, is er sprake van schimmelvorming en ruikt u een vervelende, muffe lucht? Schakel direct de specialisten van Kelderwaterdicht.nl in. Onze experts verrichten een deskundige inspectie en ze lossen snel uw vochtprobleem op met passende vochtwering.

Vocht of lekkage in uw kelder of souterrain?

Vochtige vloeren
Vochtige muren
Doorslaand vocht
Schimmelvorming op de muren
Scroll naar boven